Kategorie receptů
- Autor: Vanap
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 2.00
Lehká plněná rajčátka s olomouckými tvarůžky, česnekem a dvěma druhy paprik.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 200 |
Papričky chilli | 50 |
Paprika bílá | 100 |
Česnek | 30 |
Olomoucké tvarůžky malé | 50 |
Jogurt Klasik (Olma) | 50 |
Energetická hodnota celkem: 779 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 390 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Ve vhodné míse připravíme základ náplně. Olomoucké tvarůčky pokrájíme na menší kousky a prolisujeme přes česnekový lis. Následně prolisujeme rovněž oloupané stroužky česneku. Přidáme bílý jogurt. Pokrájíme bílou papriku a ferefonky na malé kousky a rovněž přidáme do mísy. Směs promícháme. Není třeba dosolovat vzhledem ke slanější chuti syrečků. Odleželou směsí plníme menší rajčátka a můžeme servírovat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.